Nieuws

2019 |2018 |2016 |2015 |2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010

4 Oktober 2019

MUSICALS IN CONCERT
Het thema dit jaar is “Musicals”. We hebben Sanne Pronk uit Sas van Gent uitgenodigd en bereid gevonden om een aantal bekende musical met ons mee te zingen. Sanne is bekend geworden van het tv-programma “Holland’s Got Talent”. Zij wist begin dit jaar de finale te bereiken.
Omdat we alle bewoners van Biervliet, Driewegen en het buitengebied, maar ook de donateurs die niet in Biervliet wonen in de gelegenheid willen stellen dit unieke evenement mee te maken, hebben we besloten het concert met medewerking van “Drumband Willem Beukelszoon” op 2 avonden uit te voeren. Op zowel vrijdag 29 november als zaterdag 30 november wordt de PKN-kerk ingericht als “Musical Theater Biervliet”.

TOEGANGSKAARTEN
Enkel voor het concert op vrijdag 29 november zijn nog 2 (twee!) GRATIS kaarten beschikbaar. De kunnen worden afgehaald op maandag 25 november vanaf 19:30 uur in Ons Dorpshuis te Biervliet. Wees er snel bij, want OP=OP.

 

29 september 2019

NATIONALE MUZIEKLOTERIJ
We hebben al vaker over de Nationale Muziekloterij gesproken, maar wat is dat nu precies
De Nationale Muziekloterij is een initiatief vanuit een aantal muzikanten uit Limburg die als doel heeft muziekverenigingen toekomstbestendig te houden. Omdat zij ook zagen dat het steeds moeilijker wordt om verenigingen financieel gezond te houden, hebben zij een goede doelen loterij opgezet. De Nationale Postcodeloterij heeft daarbij als voorbeeld gediend. Ook onze vereniging maakt onderdeel uit van de goede doelen van de Nationale Muziekloterij. Voor ons een manier om inkomsten te genereren, maar daarvoor moeten wij wel een inspanning leveren.

DEELNAMEFORMULIEREN
U kunt op korte termijn al door leden van onze vereniging worden aangesproken om deel te nemen. Van elk ingeleverd formulier ontvangen wij 50% van de inleg. Deelname kost € 5,- en daarvan is dus € 2,50 voor onze vereniging. Dus hoe meer formulieren we kunnen ophalen, des te groter het bedrag is dat we ontvangen. Ieder formulier krijgt automatisch een lotnummer toegekend.  Iedereen kan meespelen met meerdere loten. Door ondertekening van het deelnameformulier, speelt u maandelijks mee. Het bedrag wordt dan maandelijks door de nationale muziekloterij afgeschreven. Opzeggen kan ook maandelijks.

PRAKTISCH
Door deel te nemen aan de Nationale Muziekloterij maakt u kans op één van de vele prijzen op basis van het lotnummer. In tegenstelling tot de Postcodeloterij is er gekozen voor meerdere kleine prijzen i.p.v. een aantal grote. Op de website www.muziekloterij.nlwordt per trekking het actuele prijzenpakket bekend gemaakt. Deze wordt samengesteld aan de hand van het aantal deelnemers. Niet alleen de deelnemers in Biervliet, maar ook onder alle aangesloten verenigingen. Op dit moment zijn er dat 25 aangesloten verenigingen, maar wekelijks worden nieuwe aanmeldingen ontvangen.

PLANNING
De eerste wervingsperiode sluit op 17-10-2019. De trekking is dan op 25-10-2019. De volgende trekking is op 29-11-2019, en dat betekent dat alle deelnameformulieren die voor 21-11-2019 ontvangen zijn, meedoen aan de trekking. Kort samengevat is dit de planning t/m maart 2020:

Maand

Sluiting

Trekking

Oktober

17-10-2019

25-10-2019

November

21-11-2019

29-11-2019

December

20-12-2019

28-12-2019

Januari

23-01-2020

31-01-2020

Februari

20-02-2020

28-02-2020

Maart

19-03-2020

27-03-2020

INTERESSE?
Heeft u interesse en wilt u al deelnemen? U kunt zich ook al aanmelden of meer informatie verkrijgen bij één van onderstaande bestuursleden. Een bestuurslid zal dan bij u langs komen om samen het deelnameformulier verder in te vullen.
Johan de Reu, johan.de.reu@zeelandnet.nl
Johan de Paauw, jmdepaauw@xs4all.nl
Marleen Boekhorst, mboekhorst@zeelandnet.nl
Bianca Spuesens,harmoniebiervliet@gmail.com
Johnny de Pooter, jomi85@zeelandnet.nl

MEER INFORMATIE
Nog meer informatie is terug te vinden op:
Website: www.muziekloterij.nl/
Facebook:www.facebook.com/NationaleMuziekloterij/
Instagram: www.instagram.com/muziekloterij/

 

1 september 2019

OUD-PAPIER
Vanaf 27 september helpen de leden van onze vereniging met het ophalen van de blauwe papier containers in Biervliet, Driewegen en buitengebied op de 4e vrijdag van de maand.
Doordat de duivenvereniging is gestopt, hebben wij deze taak mogen overnemen. Ook omdat we het papier bij een aantal bedrijven al in eigen beheer ophaalden. Dat blijven we ook doen, los van de inzameling van de blauwe containers.

 

11 augustus 2019

Ondanks de af en toe geringe bezetting is de fanfare tijdens de zomervakantie periode doorgegaan met repeteren. Op een aantal uitzonderlijk warme dagen hebben we zelfs een buiten repetitie gehouden. De eerste keer in de tuin van Ter Walle (bedankt familie van de Wege), en de tweede maandag in de straat voor het Dorpshuis. Zo zijn we deze zomer gemotiveerd aan het repteren voor ons concert op 30 november a.s.

Om de kosten van o.a. muziekstukken, instrumenten, kostuums, huur dorpshuis, dirigenten enz. te kunnen blijven betalen organiseren we de komende periode meerdere acties.

1)     NATIONALE MUZIEKLOTERIJ
Op 15 maart 2019 heeft de nationale muziekloterij een succesvolle pilottrekking georganiseerd. Nu is de vergunning voor een nationale trekking verkregen en dus gaat de nationale muziekloterij door. De eerstvolgende trekking zal plaats gaan vinden op vrijdag 25 oktober 2019.
Ook wij hebben ons als vereniging aangemeld. Vanaf 27 september 2019 start de verkoop van loten. Binnenkort ontvangen wij als vereniging de benodigde informatie die we huis aan huis in Biervliet, Driewegen en omliggende polders zullen bezorgen.
2)     RABOBANK CLUBSUPPORT 2019
Ook dit jaar heeft onze vereniging zich aangemeld voor de Rabobank Clubsupport actie in 2019 (voorheen de Rabobank Clubkascampagne). De echte winst van clubs, stichtingen en verenigingen is “Mensen samenbrengen”, “Talenten benutten”, “Een sociaal netwerk opbouwen”, “Elkaar verder helpen” etc., en daar heeft de hele maatschappij baat bij. Daarom geeft de Rabobank als coöperatieve bank ieder jaar een deel van hun winst aan verenigingen door het hele land. Zodat zij kunnen blijven doen wat ze nu al doen. Leden van de Rabobank kunnen in de periode van 27 september tot en met 6 oktober 2019 weer op hun favoriete clubs stemmen. Hopelijk worden alle deelnemende verenigingen in Biervliet weer ruimschoots voorzien van stemmen.
3)     Wafelactie 2019
Omdat we niet met deze traditie willen breken, houden we op zaterdag 12 oktober a.s. weer onze jaarlijkse wafelactie. De eerste bakkers zullen in de vroege uurtjes beginnen met bakken, zodat vanaf 9:00 uur diverse leden en andere vrijwilligers de wafels weer huis- aan-huis kunnen verkopen.

“Musical Night” in Biervliet
Zoals eerder vermeld, op 30 november houden we ons jaarlijkse concert in de PKN Kerk in samenwerking met Drumband “Willem Beukelszoon”. Zonder al te veel te verklappen kunnen we nu al zeggen dat het publiek dit concert zich lang zal herinneren.
De muziekcommissie van de fanfare heeft samen met de dirigent gekozen voor het thema “Musicals”. Naast een aantal stukken uit het archief zijn hier ook een aantal nieuwe stukken voor aangeschaft. En wie tijdens de oecumenische dienst van Geuzenfeesten goed heeft geluisterd, heeft in “I Dreamed A Dream” een musical herkent. De activiteiten commissie is al druk in overleg om de PKN kerk om te toveren naar een concertzaal.
Noteer dus alvast zaterdag 30 november in uw agenda. Meer informatie in de volgende editie van Ons Dorpsblad.

Schoolproject Stichting toonbeeld
Heeft uw (klein)zoon of dochter enthousiast meegedaan met dit project? Ziet u een verborgen muzikaal talent? Graag komen we in contact met deze groeibriljantjes. In ons “magazijn” staan nog een groot aantal muziekinstrumenten en trommels die graag willen meedoen tijdens de repetities en de optredens.
Help de instrumenten daarom aan een muzikaal voortbestaan!
Loop gerust eens binnen op onze wekelijkse repetitieavond.
De repetitie avond voor de fanfare is op maandagavond van 19:30 – 21:00 uur, en voor de Drumband op woensdagavond van 19:00 – 20:00 uur in het Dorpshuis.

U kunt ook contact opnemen bij één van de bestuursleden voor meer informatie:
Johan de Reu, voorzitter, johan.de.reu@zeelandnet.nl
Johan de Paauw, vice voorzitter, jmdepaauw@xs4all.nl
Marleen Boekhorst-de Reu, secretaris mboekhorst@zeelandnet.nl
Bianca Spuesens-Apon, penningmeester harmoniebiervliet@gmail.com
Johnny de Pooter, bestuurslid jomi85@zeelandnet.nl

 

14 juni 2019

AFGELOPEN OPTREDENS
In de afgelopen periode zijn we veel naar buiten getreden. Zoals op vele plaatsen werd Koningsdag afgelast. Jammer, maar begrijpelijk. We hopen dan ook dat het volgend jaar wel kan doorgaan en dat we dan weer van de partij mogen zijn.
Verder waren we aanwezig tijdens de Dodenherdenking aan het monument aan de Paulinahaven. Hier werden het Wilhelmus, het Canadese volkslied en het Taptoesignaal gespeeld. Aan de plaquette in de Burgemeester Maarleveldstraat werd tijdens de korte bijeenkomst een passende Hymne gespeeld. Dank aan Suus de Paauw – de Meijer voor haar optreden als dirigent.
Na afloop van de 2-daagse Geuzenfeesten hebben we spontane en leuke reacties mogen ontvangen. We hebben veel gespeeld, maar vonden het ook leuk om te doen. Bijzonder te vermelden dat tijdens de collecte een bedrag van € 201,05 is ingezameld welke bestemd was voor onze vereniging. Waarvoor onze hartelijke dank.

Ook willen we jullie de reactie van onze dirigent na afloop van de oecumenische dienst niet onthouden die hij op Facebook heeft geplaatst:

LUID APPLAUS TIJDENS CONCERT IN DE KERK.
Gisteren een concert mogen verzorgen met de Koninklijke Harmonie Biervliet ter gelegenheid van de opening van de Geuzenfeesten. Deze kerkdienst is altijd een bijzondere ervaring.
Ruim drie jaar ben ik werkzaam bij dit orkest, en elk jaar worden zij muzikaal een stukje beter, en leert het orkest steeds meer Theo te denken. Dit laatste was nogal een dingetje.
Het orkest zette gisteren hun beste beentje voor, muzikaal waren zij erg goed, en scherp.
Zeker wanneer er tijdens dit concert na " I Dreamed a Dream" een luid applaus klonk tijdens de kerkdienst. En dit is uitzonderlijk, om dit tijdens een kerkdienst te doen.
Ik ben echt Mega trots dat het orkest zo groeit, de discipline aan kan, en zeker dat de Biervlietse gemeenschap haar orkest weet te waarderen.
Nu hard aan het werk voor het najaarsconcert. En deze wordt heel spectaculair, met als thema " Night at the Musical". Blijf dit Zeeuws orkest volgen via haar website.
En wilt u deel uitmaken van dit orkest? Zij hebben nog een aantal plaatsen vrij. Durf u deze uitdaging aan?

EERSTVOLGENDE OPTREDENS
We zullen weer van de partij zijn op 20 juli bij Uitspanning Cadsandria te IJzendijke tijdens de Folkloristische dag in de namiddag. Het Najaarsconcert zal plaatsvinden op zaterdag 30 november a.s. Nadere info volgt.

NATIONALE MUZIEKLOTERIJ
In de vorige uitgave van Ons Dorpsblad hebben wij u geïnformeerd over de Nationale Muziekloterij. Bij de inlevering van deze kopie is er nog een definitieve beslissing gevallen. Wel zijn we geïnformeerd over de voortgang van het project, maar kunnen we nog steeds niets nieuws melden. Houd daarom onze FaceBook pagina @harmoniebievliet en onze website www.harmoniebiervliet.nl in de gaten.

 

15 april 2019

INSTRUMENTEN ZOEKEN MUZIKANTEN
Bent u jong, oud, beginner of een herintreder, het maakt ons als instrument niet uit. Op dit moment liggen we als trompet, bugel, saxofoon, hoorn, trombone, euphonium, tuba en verschillende trommels werkloos te wachten op een enthousiaste muzikant die weer nieuw leven in ons wil blazen.

WAT SPORTEN IS VOOR HET LICHAAM, IS MUSICEREN VOOR DE GEEST!
Help de instrumenten daarom aan een muzikaal voortbestaan!
Loop gerust eens binnen op onze wekelijkse repetitieavond. Daar maakt u kennis met onze collega instrumenten die door een groep enthousiast muzikanten en dirigenten aan het werk zijn. Zij vertellen graag meer over hun hobby.
Onze repetitie avond voor de fanfare is op maandagavond van 19:30 – 21:00 uur, en voor de Drumband op woensdagavond van 19:00 – 20:00 uur in het Dorpshuis.

EERSTVOLGENDE OPTREDENS
We zullen weer van de partij zijn op 27 april Koningsdag, 4 mei Dodenherdenking en 30 en 31 mei tijdens de Geuzenfeesten. Verder zullen we deelnemen aan het West Zeeuws Vlaams Festival op 15 juni in Aardenburg. Aanvang 14:00 uur.

BESTUURSWIJZIGINGEN
Binnen het bestuur zijn de taken als volgt verdeeld:
Johan de Reu                            voorzitter                   johan.de.reu@zeelandnet.nl
Johan de Paauw                       vice-voorzitter           jmdepaauw@xs4all.nl
Marleen Boekhorst-de Reu      secretaris                   mboekhorst@zeelandnet.nl
Bianco Spuesens-Avon            penningmeester        harmoniebiervliet@gmail.com
Johnny de Pooter                     bestuurslid                 jomi85@zeelandnet.nl

NATIONALE MUZIEKLOTERIJ
Afgelopen periode heeft de vereniging meegedaan met een pilot trekking van de Nationale Muziekloterij. Bij de inlevering van deze kopie is er nog een definitieve beslissing gevallen of deze loterij definitief over het gehele land wordt uitgerold en de vergunning is afgegeven.
De bedoeling is dat u als deelnemer maandelijks één of meerdere loten koopt, waarmee een deel van de opbrengst naar de deelnemende verenigingen gaat. Een ander deel van de opbrengst wordt gebruikt om muziek terug in de klassen van scholen te krijgen. Op basis van de verkochte loten worden maandelijks prijzen verloot, waarbij er geen super hoofdprijzen zijn, maar juist zoveel mogelijk prijzen. Houd daarom onze FaceBook pagina @harmoniebievliet en onze website www.harmoniebiervliet.nlin de gaten.

 

Zomer 2017……………Mijn gouden trompetje….

Zou ’t mij nog lukken na 35 jaar Suus? Affasef ! zegt ze, met volle overtuiging.
Ik rijd naar huis en naast me ligt, op de stoel in mijn auto, een koffertje met daarin een gouden trompetje….
Thuis gekomen, doe ik ’t koffertje open en mijn vingers jeuken al. Ik kan nie wachten…
Wat doe ik met die  3 ventielen? ( in het verre verleden heb ik in de drumband geblazen op een trompet ZONDER  ventielen )
De 5 natuurnoten….uhmm…..die ken ik nog wel, …. denk ik…

Tijdens eerste lessen, doet mijn geduldige en ervaren muziekleraar  mij ook telkens geloven en beloven dat alles goed komt en tijd nodig heeft. Ik kom er al snel achter dat er veel werk aan de winkel is. Op mindere dagen, weerhoud mij de kleine onzekerheid, me er niet van om door te zeten….ik merk dat het blazen me energie en voldoening geeft… beetje bij beetje zit er vooruitgang in, …..ik word er blij en enthousiast van…..en ik geniet….. met volle teugen !…

Najaarsconcert,  november 2017
I have a dream!  Vanaf de eerste klanken wist ik het: Dit wil ik ook !
Kippenvel …bewondering…wat krijg ik een energie van de muziek.  De muzikanten en een dirigent vol passie en positieve energie bezorgen mij een geweldige avond. Ik merk dat ik af en toe afdwaal naar mijn gouden trompetje……ik droom een eindje weg…. ik hoor me zelf meeblazen…….

Mei 2018 Geuzenfeest
08.00 uur….ik word wakker van de reveille…. Hoewel ik ooit meerdere malen onder de kerkklok  de reveille geblazen heb, sla ik toch nog een jaartje over.

Najaarsconcert, augustus 2018, Night off the Proms
Mijn eerstvolgende muziekles begint met 14 muziekstukken die me worden overhandigd met de mededeling: Kijk er maar eens rustig naar Lia, wie weet ! Huh? !  Wat bedoelt hij nou? …..gaat dit niet een beetje rap voor mij? Alhoewel…. Toch wel leuk en een beetje trots dat ze het vertrouwen in me hebben….
Dat wordt oefenen… heel veel oefenen… elke dag pak ik mijn gouden trompetje weer vast en ervaar het als grensverleggend en geeft het mij heel veel positieve energie ! Weg met die Red Bulls en Mindfulness!

Nog 2 weken en dan gaat ’t dak eraf !
Het is een zware klus …. de spanning stijgt… het is kort dag…Gaat ’t ons lukken?…….. gaat ’t mij lukken?….. tuurlijk gaat het jou lukken ! De peptalks van de medemuzikanten overtuigen mij, het gesprek en af en toe een knipoog 😉van de dirigent geven mij moed en vertrouwen.“Geniet ervan en ervaar het als een grote stimulans en leerervaring Lia!! “

Mijn droom kwam uit……en wat heb ik genoten !

Met muzikale groet, Lia Ongenae