Nieuws

2019 |2018 |2016 |2015 |2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010

Wetswijziging 1-12-2011
Wetswijziging: informatie over opzeggen lidmaatschappen
Sinds 1 december 2011 zijn verenigingen verplicht om informatie over opzegging van het lidmaatschap eenvoudig vindbaar te maken. Als een vereniging een website heeft dan moet de informatie opvallend op de homepage van de website staan. Dit wil overigens niet zeggen dat alle informatie zelf op de homepage hoeft te staan. Maar er moet wel een opvallende link op de homepage staan naar de plek waar de informatie is te vinden over beëindiging van het lidmaatschap. Bij een ledenblad moet informatie over beëindiging van lidmaatschap standaard op pagina 1, 2 of 3 vermeld staan. Deze regels zijn het gevolg van een wetswijziging in de regels over het stilzwijgend verlengen en opzeggen van abonnementen. Stilzwijgende verlenging van het lidmaatschap van een vereniging met een heel jaar blijft gewoon mogelijk. Zie ook www.knfm.nl.

Binnen onze vereniging is deze informatie reeds opgenomen in de statuten d.d. 10-10-1989. Deze zijn voor de leden ten alle tijden in te zien bij een van de bestuursleden. Overwogen wordt deze informatie op te nemen in ons huishoudelijk reglement, en deze bij de eerstkomende ledenvergadering d.d. 12 maart 2012 aan te bieden aan de leden. Concert- zaterdag 12 november 2011
In de PKN kerk lag de rode loper uit. En wat kwam er veel publiek over de rode loper naar binnen. Welkom geheten door twee hostesses, zocht het publiek een plaatsje en in de volle kerk.

Jeugdorkest “Philippine- Biervliet”:
Het jeugdorkest Philippine-Biervliet mocht als eerste hun kunnen laten horen. Omdat hun dirigent Patrick Geerts verhinderd was, stond Harry Hilbrink voor de groep. Ze brachten ons in galop en voerden onze door de verschillende seizoenen heen. Het orkest had ook enkel jonge solisten: Veronica en Pieter. Dit optreden was het resultaat van een goede vooruitgang na hard en veel reperteren. Het publiek heeft genoten van de klanken van het jeugdorkest Philippine- Biervliet.

Drumband “Willem Beukelszoon”:
Onder leiding van Jan Anthonisse was daarna de drumband aan de beurt. Hierin maakte Luuk Hage (net 9 jaar geworden) zijn debuut. En dit deed hij heel goed! De drumband bracht als eerste de “26 november mars” ten gehore. Deze mars is gecomponeerd door Joris Boekhorst, de slagwerker van onze fanfare en ook vast lid van onze drumband. (26 november is zijn verjaardag, dus als u hem wilt feliciteren…..felicitaties via één van de contactpersonen op de website). De drumband speelde nog “Drum Fantasy” en eindigde met “Stereo Sound”. Het leek werkelijk of het publiek tussen de stereotoren in zat.

Koninklijke Muziekvereniging “Harmonie”:
De lichten werden gedoofd en na de schitterende opening bleken de muzikanten omgetoverd in de Blues Brothers. Want voor iedereen geldt “Everybody needs somebody”. Dat het publiek tevreden was, bleek wel uit het feit dat er niets in het net werd gegooid. Deze knallende opening ging over in het gevoelige “You’ll be in my heart” uit de film Tarzan.  Nadat er een holbewoner uit de Fred-Flintstone-tijd op het podium was verschenen, ging de piratenvlag van de “Pirates of the Caribbean” in top. Na het liefdesverhaal van Shrek, werden er enkele ABBA evergreens ten gehore gebracht. Tijdens “Fame” konden de drie jonge danseresjes (Lisa, Britte en Nora) niet blijven zitten en zij dansten naar de roem.
De avond werd afgesloten met een gezamenlijk stuk van de drumband en de fanfare. De drumbandleden lieten horen dat je ook met schuurpapier muziek kunt maken in “Sandpaper Ballet”. Tot slot was er nog een toegift van de Harmonie.

Wethouder Bos van de gemeente Terneuzen was niet voor niets naar Biervliet gekomen. Hij mocht drie muzikanten onderscheiden voor in totaal 140 jaar lidmaatschap. Dit waren Marie de Ruysscher-de Smit (25 jaar), Jacqueline de Reu-Lippens (40 jaar) en Jaap van de Sande (75 jaar). Ook hier kunnen de felicitaties bij één van de contactpersonen op de website worden achtergelaten.  Zij ontvingen naast de oorkonde ook een speldje vanuit de KNFM. Dat het een geslaagd concert was, bleek uit het ontvangen applaus en de reacties achteraf in Het Dorsphuis. Daarnaast ontvingen we een aantal leuke reacties per e-mail.

Halloweenavond- vrijdag 29 oktober 2011
Op de vrijdagavond van 29 okttober waren er allerlei gekke geluiden te horen en vreemde zaken en gedaantes te zien in Biervliet. Ook enkele jeugdleden van onze vereniging waren van de partij. En wat maken die een kabaal, daar in de struiken bij de Brandput. Ook zo geschrokken van die geest met de bekkens?????. Zie ook de foto's in het fotoboek.

Wafelactie- zaterdag 15 oktober 2011
In alle vroegte (om 4.00 uur) waren de eerste leden ter plaatse bij de oude werkplaats van Fa. du Puy, om het beslag te maken. Om kwart voor vijf gingen de eerste wafels in de ijzers. Er kwamen steeds meer helpers en op den duur stonden we met 15 wafelijzers te bakken. Om negen uur gingen de verkoopteams de straat op. En wat heeft u weer veel wafels gekocht. We hopen dat ze lekker hebben gesmaakt. Biervliet, bedankt.

Donateuractie– juni 2011
Het aantal donateurs was de laatste jaren terug gelopen. Daarom gingen we in juni enkele avonden van deur naar deur om nieuwe donateurs te werven. Het blijkt dat vele Biervlietenaren ons een warm hart toe dragen en ons graag financieel ondersteunen. We konden weer vele nieuwe namen noteren in ons donateurenbestand. We zijn hier heel blij mee. Bedankt!

Presentatie Duofiets 19-3-2011
Zaterdag 19 maart om half twee werd de duofiets gepresenteerd aan de Biervlietse bevolking.
De duofiets is mede tot stand gekomen door de deelname van velen aan de fietstocht in september 2010, allerlei andere acties en sponsoring door het stimuleringsfonds van een regionale bank.
Onder een stralend zonnetje reed wethouder Frank van Hulle en dhr J. Engels (de oudste inwoner van Biervliet) een rondje over de Markt. Dit alles onder de muzikale klanken van  onze drumband en fanfare.
Zie ook de foto's in het  fotoboek.

Carnavalsoptocht 6-3-2011 te Sas van Gent
Lang naar toe gewerkt: het eerste buitenoptreden van onze drumband. Op zondag 6 maart was het dan zo ver. Gekleed in warm carnavalstenue vertrokken we om 13.00 uur naar Sas van Gent. Daar aangekomen is het altijd even wachten, voordat alle wagens in de rij staan en voor de stoet begint.
Om kwart voor drie konden wij starten en trokken we door de straten van de Betekoppen. De 4 slagwerkers voorop, ze lieten zich van hun beste kant horen. Om ongeveer tien voor vijf liepen we langs de prinsenwagen en zat de optocht er voor ons op.
Twee uur lang trommelen en blazen, het is wat! Zere schouders en zere voeten, maar weer een ervaring rijker.
Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind, een lekker zonnetje en niet te veel wind; een goede combinatie voor publiek en deelnemers.
Kijk ook even in ons fotoboek voor enkele foto’s van die dag.