Jeugd-studie weekend te Domburg
Twee van onze leden hebben deelgenomen aan het Jeugd Studie Weekend te Domburg, georganiseerd door KNFM afd. Zeeland. Hieronder hun belevenissen.
Het jeugd studie weekend van 10 t/m 12 december was een erg intensief maar leuk weekend. Bij aankomt in de Parel kregen we de sleutel van onze caravan. Na onze spullen te hebben weggebracht was het avondeten in het theater en daarna een gezamenlijke repetitie. Na de repetitie konden we zelf ons gang gaan, en om 01.00 uur werd er gecontroleerd.
Zaterdag 11 december werden we om 07.00 uur wakker gemaakt, en om 08.00 uur in het restaurant verwacht voor het ontbijt. Hierna een korte wandeling om daarna weer verder te kunnen gaan met repeteren. De gehele zaterdag hebben we in totaal ruim 7 uur gerepeteerd, een aantal uur samen en een aantal uur in twee groepen die onder leiding stonden van twee verschillende componisten. Tussendoor hebben we nog kunnen zwemmen in het overdekte zwembad en natuurlijk pauzes gehad.  Om 21.00 uur konden we bowlen en daarna weer ons eigen gang gaan tot 01.00 uur.
Zondag 12 december werden we weer om 07.00 gewekt en om 08.00 uur in het restaurant verwacht. Na het ontbijt maakten we een lange wandeling over het strand om vervolgens weer te gaan repeteren. Deze dag hebben we nog 3 tot 4 uur gerepeteerd, alles klaar gezet voor het concert en uiteindelijk concert gegeven. Het was een leuk concert met veel verbetering buiten de eerste repetitie.
Het was heel leerzaam, leuke repetities en een geslaagd concert. Het was een vermoeiend weekend maar zeker voor herhaling vatbaar!

Biervliet vierde oud en nieuw!
Zaterdag 13 november hield de Koninklijke muziekvereniging “Harmonie” hun jaarlijks concert. Het thema was oud en nieuw.Als eerste bracht onze jonge groep drumbandleden twee nummers ten gehore. Sinds vorig jaar staan zij onder leiding van Jan Antonisse. Een oude rot in het vak. Enkele weken geleden werd hij in Terneuzen bij slagwerkgroep “De Vliegende Hollander”gehuldigd voor 60 jaar muzikant.
Vervolgens waren onze gasten aan de beurt. Dit jaar hadden we zangkoor “Zeekoraal” uitgenodigd om Biervliet weer te laten genieten van hun uiteenlopend repertoire.
Na de pauze was het de beurt aan het nieuwe jeugdorkest Philippine-Biervliet. Deze jeugdleden lieten hun kunnen horen onder leiding van Patrick Geerts.
Als laatste nam de fanfare plaats op het podium.De leiding, van onze 169 jarige vereniging, was in handen van onze nieuwe dirigent Harry Hilbrink. Onder zijn leiding was de laatste maanden hard gewerkt om een schitterend concert neer te zetten.
Bram Versluis kreeg de KNFM speld voor 40 jaar lidmaatschap. Ook Joris Boekhorst werd gehuldigd voor zijn 12 ½ jaar lidmaatschap.
Deze avond presenteerden we ons nieuwe uniform en onze nieuwe website. Met dank aan de vele sponsoren, die ons hierbij ongelooflijk hebben gesteund!
Wethouder Bos mocht deze symbolisch onthullen door een stopdas van het oude kostuum door te knippen (zie ook bij Fotoboek).
De vereniging kijkt terug op een zeer geslaagd concert.

Wafelactie 16 oktober 2010
Om 4 uur ’s ochtends werd er begonnen met het maken van het beslag, zodat om 5 uur de eerste wafels in het ijzer werden gegoten. Het bakken ging door tot half 12, toen was het beslag op. Zo was er 40 kg bloem doorgegaan en waren er ongeveer 1.600 wafels gebakken! De wafels werden gebakken op 15 wafelijzers door 9 verschillende bakkers. Er waren bakkers die later nog als verkoper het dorp door gingen. Om 9 uur stonden de kratten vol wafels al klaar voor de verkopers. Zeventien verkopers (leden, familieleden en een sympathisant) gingen de straten door. Bijna elke straat hebben ze gehad en bij bijna elk huis is er aan gebeld. Want helaas waren om 12 uur de wafels uitverkocht.
Met z’n allen is er weer een gigantische inspanning geleverd en een mooi bedrag opgehaald voor de kas. We willen alle kopers bedanken en hopelijk hebben de wafels gesmaakt.