2019 |2018 |2016 |2015 |2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010

15 december 2019

En zo kreeg ik dit jaar weer de eer, …… of ik mijn “gouden trompetje verhaal” een vervolg wou geven.
Dankzij de leuke reacties toen…………….… Affasef!
Dus ik begin, nu weeral een jaar verder, met werkelijk hetzelfde gevoel van enthousiasme en inspiratie.

De zomerperiode is voorbij en onze gepassioneerde dirigent Theo maakt bekend dat hij dit jaar de lat iets hoger wilt leggen, met het thema: Najaarsconcert 2019 “ Musicals in Concert”……. Wohw !
Maar… uhh… oké.. maar wat zal dat voor mij betekenen?
Kan die lat niet gewoon lekker blijven liggen waar die lag? Misschien dat dit jaar dan, mijn “toeteren”, trompet blazen, mag heten!?
Afijn.. tis zoals ’t is… Go with the Flow!

De eerste muziekstukken komen geleidelijk in beeld……I Dreamed A Dream…. I Will Follow you… Fame… Beauty and the Beast………focussen Lia… A little bit of Panic!
Heb nu echt wel heel erg mijn trouwe muziekleraar nodig en misschien hierbij ook wat mentale steun.
Wacht ff……. Zie ik nou een muziekstuk van Queen voorbij komen? Ik herken het nummer en dat scheelt een hoop.

Ik overbluf mezelf door mijn Gouden Trompetje te pijnigen met harde blaasklanken…..Lekker woh!
Toch al snel de rem erop, want zelf mijn beeldschermbril heeft moeite met zoveel neutjes in één maat, zoveel puntjes, streepjes, vlaggetjes, triooltjes. God mag weten, hoe ik dat allemaal uit mijn trompetje ga krijgen.

Eerlijk is eerlijk, hetzelfde overkomt me net als vorig jaar. Momentjes van twijfel en onzekerheid. Want bij het zien van nog meer muziekstukken zoals Elisabeth, Soldaat van Oranje, The Phantom, is er tijd om ff een intiem gesprekje te voeren met mijn Gouden Trompetje.

Een ding is zeker, meneer Theo zijn lat ligt wel erg hoog!
Maar stel… stel dat wij dit met z’n allen kunnen verwezenlijken…. Dan zal zijn feestje absoluut ook ons feestje worden!
En om dit feestje nog mooier te maken, deelt - een lichte euforische meneer Theo - tijdens de vele repetities ons ook nog eens mede, dat wij die avond, niemand minder dan Sanne Pronk, mogen begeleiden!

Sanne Pronk, de finaliste van Hollands’s Got Talent !

My God!..... Wat een stem!....kippenvel! Diep onder de indruk van het samenspel met deze zangeres, maar zeker ook van onze bijzondere en getalenteerde meneer Theo.
Het wegpinken van een traantje, met het prachtige muziekstuk “Don’t cry for me Argentina, zegt meer dan genoeg over de gedeelte passie en trots van ons clubje de Harmonie van Biervliet.

Wat mij betreft, lieve mensen, … wordt het nu tijd om weer eens mijn kostuum aan te trekken. Want die paar kilootjes der bij, zouden er toch niet voor mogen zorgen, dat tijdens het concert, de knoopjes van mijn vestje de karke inschieten?

Een ding is zeker voor mij, ik heb der zin in!
Het kost wat tijd en energie, maar dan heb je ook wat!

Ik hoop van harte dat alle aanwezigen zullen genieten van een bijzonder mooie en gezellige avond in ons prachtige kerkje van Biervliet.

Met muzikale groet

Lia Ongenae

NATIONALE MUZIEKLOTERIJ
We hebben al vaker over de Nationale Muziekloterij gesproken, maar wat is dat nu precies
De Nationale Muziekloterij is een initiatief vanuit een aantal muzikanten uit Limburg die als doel heeft muziekverenigingen toekomstbestendig te houden. Omdat zij ook zagen dat het steeds moeilijker wordt om verenigingen financieel gezond te houden, hebben zij een goede doelen loterij opgezet. De Nationale Postcodeloterij heeft daarbij als voorbeeld gediend. Ook onze vereniging maakt onderdeel uit van de goede doelen van de Nationale Muziekloterij. Voor ons een manier om inkomsten te genereren, maar daarvoor moeten wij wel een inspanning leveren.

DEELNAMEFORMULIEREN
U kunt op korte termijn al door leden van onze vereniging worden aangesproken om deel te nemen. Van elk ingeleverd formulier ontvangen wij 50% van de inleg. Deelname kost € 5,- en daarvan is dus € 2,50 voor onze vereniging. Dus hoe meer formulieren we kunnen ophalen, des te groter het bedrag is dat we ontvangen. Ieder formulier krijgt automatisch een lotnummer toegekend.  Iedereen kan meespelen met meerdere loten. Door ondertekening van het deelnameformulier, speelt u maandelijks mee. Het bedrag wordt dan maandelijks door de nationale muziekloterij afgeschreven. Opzeggen kan ook maandelijks.

PRAKTISCH
Door deel te nemen aan de Nationale Muziekloterij maakt u kans op één van de vele prijzen op basis van het lotnummer. In tegenstelling tot de Postcodeloterij is er gekozen voor meerdere kleine prijzen i.p.v. een aantal grote. Op de website www.muziekloterij.nlwordt per trekking het actuele prijzenpakket bekend gemaakt. Deze wordt samengesteld aan de hand van het aantal deelnemers. Niet alleen de deelnemers in Biervliet, maar ook onder alle aangesloten verenigingen. Op dit moment zijn er dat 25 aangesloten verenigingen, maar wekelijks worden nieuwe aanmeldingen ontvangen.

PLANNING
De eerste wervingsperiode sluit op 17-10-2019. De trekking is dan op 25-10-2019. De volgende trekking is op 29-11-2019, en dat betekent dat alle deelnameformulieren die voor 21-11-2019 ontvangen zijn, meedoen aan de trekking. Kort samengevat is dit de planning t/m maart 2020:

Maand

Sluiting

Trekking

17-10-2019

25-10-2019

21-11-2019

29-11-2019

20-12-2019

28-12-2019

Januari

23-01-2020

31-01-2020

Februari

20-02-2020

28-02-2020

Maart

19-03-2020

27-03-2020

INTERESSE?
Heeft u interesse en wilt u al deelnemen? U kunt zich ook al aanmelden of meer informatie verkrijgen bij één van onderstaande bestuursleden. Een bestuurslid zal dan bij u langs komen om samen het deelnameformulier verder in te vullen.
Johan de Reu, johan.de.reu@zeelandnet.nl
Johan de Paauw, jmdepaauw@xs4all.nl
Marleen Boekhorst, mboekhorst@zeelandnet.nl
Bianca Spuesens,harmoniebiervliet@gmail.com