Nieuws

2018 |2016 |2015 |2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010

Zomer 2017……………Mijn gouden trompetje….

Zou ’t mij nog lukken na 35 jaar Suus? Affasef ! zegt ze, met volle overtuiging.

Ik rijd naar huis en naast me ligt, op de stoel in mijn auto, een koffertje met daarin een gouden trompetje….
Thuis gekomen, doe ik ’t koffertje open en mijn vingers jeuken al. Ik kan nie wachten…
Wat doe ik met die  3 ventielen? ( in het verre verleden heb ik in de drumband geblazen op een trompet ZONDER  ventielen )
De 5 natuurnoten….uhmm…..die ken ik nog wel, …. denk ik…

Tijdens eerste lessen, doet mijn geduldige en ervaren muziekleraar  mij ook telkens geloven en beloven dat alles goed komt en tijd nodig heeft. Ik kom er al snel achter dat er veel werk aan de winkel is. Op mindere dagen, weerhoud mij de kleine onzekerheid, me er niet van om door te zeten….ik merk dat het blazen me energie en voldoening geeft… beetje bij beetje zit er vooruitgang in, …..ik word er blij en enthousiast van…..en ik geniet….. met volle teugen !…

Najaarsconcert,  november 2017
I have a dream!  Vanaf de eerste klanken wist ik het: Dit wil ik ook !
Kippenvel …bewondering…wat krijg ik een energie van de muziek.  De muzikanten en een dirigent vol passie en positieve energie bezorgen mij een geweldige avond. Ik merk dat ik af en toe afdwaal naar mijn gouden trompetje……ik droom een eindje weg…. ik hoor me zelf meeblazen…….

Mei 2018 Geuzenfeest
08.00 uur….ik word wakker van de reveille…. Hoewel ik ooit meerdere malen onder de kerkklok  de reveille geblazen heb, sla ik toch nog een jaartje over.

Najaarsconcert, augustus 2018, Night off the Proms
Mijn eerstvolgende muziekles begint met 14 muziekstukken die me worden overhandigd met de mededeling: Kijk er maar eens rustig naar Lia, wie weet ! Huh? !  Wat bedoelt hij nou? …..gaat dit niet een beetje rap voor mij? Alhoewel…. Toch wel leuk en een beetje trots dat ze het vertrouwen in me hebben….
Dat wordt oefenen… heel veel oefenen… elke dag pak ik mijn gouden trompetje weer vast en ervaar het als grensverleggend en geeft het mij heel veel positieve energie ! Weg met die Red Bulls en Mindfulness!

Nog 2 weken en dan gaat ’t dak eraf !
Het is een zware klus …. de spanning stijgt… het is kort dag…Gaat ’t ons lukken?…….. gaat ’t mij lukken?….. tuurlijk gaat het jou lukken ! De peptalks van de medemuzikanten overtuigen mij, het gesprek en af en toe een knipoog 😉van de dirigent geven mij moed en vertrouwen.“Geniet ervan en ervaar het als een grote stimulans en leerervaring Lia!! “

Mijn droom kwam uit……en wat heb ik genoten !

Met muzikale groet, Lia Ongenae